Drumetie si ciclism

Traseele de drumeţie se desfăşoară pe drumuri şi poteci late, cu pantă mică şi grad redus de dificultate. Toate traseele pot fi parcurse si cu bicicleta de munte. Zona este adecvata atât pentru plimbări şi circuite scurte în împrejurimile staţiunii Muntele Băişorii, cât şi pentru ture mai lungi, de una sau mai multe zile.

Pietrele mărunte

TRASEU : Staţiunea Muntele Băişorii - Crinţ - Găbriana - Vf. Buscat - Vf. Pietrele Mărunte - Staţiunea Muntele Băişorii

Traseul marcat cu Punct Galben - numit şi Circuitul Staţiunii Muntele Băişorii - este de dificultate usor/medie, dureaza aproximativ 4 ore si atinge doua varfuri: Varful Buscat, 1676 m si Pietrele Marunte, 1731 m; trece si prin doua cătune: Cătun Casa Crintului si Catun Gabriana.

Pornirea si sosirea se fac din fata pensiunii Transylvania Villa.

Traseul este accesibil si iarna, în funcţie de cantitatea și calitatea zăpezii, doar turiștilor cu experienţă, bine echipaţi - recomandabil cu schiuri de tură.

Indicatii Print Descriere Harta mobil

Buscat

TRASEU : Staţiunea Muntele Băişorii - Șesul Plopiș - Vf.Buscat

Traseul marcat cu Cruce Galbena si Bandă Roșie este cel mai scurt si lejer traseu, cu o lungime de 8 km. Traseul înconjoară larg Vârful Buscat, trecand prin Șaua Șesul Plopiș, pe langa frumosul izvor Fântâna Găbrienii. Străbate pădurea rară de sub Vf. Buscat și ajunge la casele de vacanţă din zona pârtiei.

Pornirea si sosirea se fac din fata pensiunii Transylvania Villa.

Traseul este accesibil cicliştilor montani si se poate parcurge si cu ATV . Iarna este recomandat celor corespunzător echipaţi, recomandabil cu schiuri de tură.

Indicatii Print Descriere Harta mobil

Muntele Mare

TRASEU : Staţiunea Muntele Băişorii - Șesul Cald - Piatra Cântătoare - Vf.Muntele Mare

Traseul marcat cu Cruce Rosie si Bandă Roșie este de dificultate medie care dureaza aproximativ 5 ore cu o lungime de 22 km dus-intors si atinge cel mai inalt varf din zona Muntele Mare 1826 m oferind panorame excepţionale în toate direcţiile. Pornirea si sosirea se fac din fata pensiunii Transylvania Villa

Traseul este accesibil şi cicliştilor montani antrenaţi. Se poate parcurge si cu ATV sau masina 4x4, dar pana la partia Buscat urmati drumul asfaltat sarind peste etapele 1 si 2 din descrierea traseului. Iarna este recomandat numai celor corespunzător echipaţi, dotaţi cu busolă şi de preferinţă având schiuri de tură.

Indicatii Print Descriere Harta mobil

Scăriţa Belioara

TRASEU : Staţiunea Muntele Băișorii - Crucea Crencii - Știolne - Rezervaţia Scăriţa Belioara

Traseul marcat cu Cruce Albastra leagă Staţiunea Muntele Băișori de Rezervaţia Scăriţa Belioara. Este un traseu destul de solicitant, cu lungime de 18 km dus-intors si o durata de 5 - 6 h, recomandat drumeţilor cu pregătire medie şi cicliştilor montani antrenaţi. Traseul se incheie la marginea rezervatiei pe platoul calcaros Șesul Craiului, la peste 1350 m unde se deschide un orizont panoramic cuprinzător.

Putem admira toate varfurile din zona ( Muntele Mare, Buscat, Pietrele Mărunte ) șirul de munţi din sudul Apusenilor și chiar crestele munţilor Făgăraş, Parâng şi Retezat, Valea Arieşului si Rezervaţia Scăriţa Belioara. Dupa popasul din acest minunat loc de belvedere putem continua pe circuitul de vizitare a rezervatiei pe traseul marcat cu Punct Roșu (PR) sau sa ne intoarcem in statiune pe acelasi drum. Pornirea si sosirea se fac din fata pensiunii Transylvania Villa

Indicatii Print Descriere Harta mobil

Rezervaţia Scăriţa Belioara

TRASEU : Șesul Craiului - Rezervaţia Scăriţa Belioara - Poiana Cornu Pietrei - Culmea Brădeţel - Belioara - La Măteoaie - Șaua La Răscruce

Traseul marcat cu Punct Roșu (PR) este traseul de vizitare a Rezervaţiei Scăriţa Belioara în circuit, rezervație care adăpostește numeroase specii de plante rare. Este un traseu destul de solicitant, cu peste 800 de m diferențe de nivel, în aprox. 4 - 5 h de drumeție. Circuitul e unul spectaculos din punct de vedere peisagistic si botanic, și merită să fie pe lista tuturor iubitorilor de trasee montane.

Circuitul de vizitare incepe din culmea de belvedere de la marginea Rezervaţiei Scăriţa-Belioara, acolo unde am ajuns parcurgand traseul marcat cu Cruce Albastra ce leagă Staţiunea Muntele Băișori de Rezervaţia Scăriţa Belioara.

Indicatii Print Descriere Harta mobil

Cetatea Lita

TRASEU : Staţiunea Muntele Băișorii - Muntele Bocului - Moara de Pădure - Cetatea Lita

Traseul marcat cu Bandă Albastră si Punct Galben este de dificultate medie, are o lungime de 42 km dus-intors si este recomandat cicliştilor montani. Se poate parcurge de asemenea cu ATV-ul sau masina 4x4 pana la Moara de Pădure, vizitarea cetatii facadu-se la pas.

Traseul marcat cu Bandă Albastră este traseul de legătură între Staţiunea Muntele Băișorii și Moara de Pădure, trecând peste Muntele Bocului, iar traseul marcat cu Punct Galben este traseul de vizitare a ruinelor Cetăţii Lita, unele dintre cele mai pitorești ruine medievale din Transilvania.

Indicatii Print Descriere Harta mobil

Contact

Loading